• Посилання скопійовано

Що робити, якщо підтвердили COVID: алгоритм від МОЗ

МОЗ рекомендує звертатися до свого сімейного лікаря у разі виявлення коронавірусу

Що робити, якщо підтвердили COVID: алгоритм від МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило алгоритм дій, який необхідно дотримуватися при отриманні позитивного тесту на коронавірус.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МОЗ.

В першу чергу, при отриманні позитивного тесту необхідно залишатися вдома і обмежити контакти з іншими людьми. При цьому повідомити особам, з якими Ви особисто зустрічалися напередодні про позитивний результат тесту.

Після необхідно зв'язатися з сімейним лікарем. У разі відвідування медустанови, де працює доктор потрібно дотримуватися таких правил:

  • використовувати засоби індивідуального захисту,
  • уникати великих скупчень людей,
  • тримати дистанцію,
  • узгодити з лікарем час прийому, щоб не чекати в черзі і не поширювати COVID-19.

На прийомі у сімейного лікаря необхідно розповісти про всі симптоми хвороби.

«Говоріть правду, не варто придумувати "додаткові" симптоми і стани, адже на основі обстеження лікар приймає рішення про спосіб лікування. Якщо ж немає ніяких симптомів, так і скажіть. Бувають випадки, коли захворювання протікає безсимптомно або в легкій формі», – йдеться в повідомленні.

При цьому в МОЗ підкреслили, що викликати швидку допомогу потрібно тільки при необхідності невідкладної допомоги.

«Зараз на стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів середньої тяжкості і важких хворих. Важливо, що рішення про госпіталізацію приймає лікар на основі проведеного обстеження», – йдеться в повідомленні.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»