• Посилання скопійовано

Зафіксовано ще одну кібератаку на держорганізації України

Наразі зафіксована нова кібератака групи UAC-0056 на державні організації України з використанням шкідливих програм SaintBot та OutSteel

Зафіксовано ще одну кібератаку на держорганізації України

Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA від суб’єкту координації отримано інформацію щодо розповсюдження, начебто, від імені Національної поліції України, електронних листів, із вкладеннями у вигляді захищених паролем DOCX-документів, наприклад «Повідомлення про вчинення злочину (Білоус Олексій Сергійович).docx» або «Повідомлення про вчинення злочину.docx». 

Згадані документи містять вбудовані об’єкти, активація яких призведе до створення і запуску на комп’ютері Javascript-файлу, наприклад «GSU207@POLICE.GOV.UA - Повідомлення (2).js». Останній, за допомогою powershell здійснить підключення до сервісу Discord та завантажить і виконає EXE-файл, що призведе до ураження комп’ютера жертви шкідливою програмою OutSteel (дата компіляції: 30.01.2022) . 

Активність асоційовано з діяльністю групи UAC-0056.

***

Читайте також:    

***



Джерело: CERT-UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»