• Посилання скопійовано

Які дані після щеплення бустерною дозою слід мати для генерації COVID-сертифікату?

У МОЗ пояснили, які дані після щеплення бустерною дозою мають бути в електронній системі охорони здоров’я, щоб згенерувався COVID-сертифікат

Які дані після щеплення бустерною дозою слід мати для генерації COVID-сертифікату?

Частина питань із завантаженням COVID-сертифікатів пов’язана з невірно внесеними даними про щеплення в електронну систему охорони здоров’я.  Це зазначила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич. 

«Ми бачимо деякі труднощі, пов’язані з тим, як вносяться дані. Попри те, що після старту вакцинальної кампанії з бустерного щеплення ми розробили інструкції для медичних працівників, які працюють з системою, та надіслали в усі заклади охорони здоров’я. Однак, можливо, не усім закладам ця інформація надійшла або не всі лікарі з нею встигли ознайомитися», – заявила заступниця міністра. 

Марія Карчевич нагадала, що для правильно сформованого COVID-сертифіката на підставі бустерної дози потрібно, щоб в ЕСОЗ були коректно внесені вірно такі дані: 

  • кількість і порядковий номер вакцини зазначається: «1/1» 
  • причина вакцинації: «щеплення за станом здоров’я (планово)»  
  • етап вакцинації: «бустерна доза»  

Також нагадуємо, що на сайті Академії НСЗУ є розроблений новий навчальний матеріал, присвячений внесенню даних після щеплення бустерною дозою.

Насамкінець, заступниця міністра зауважила, що пацієнтам також важливо знати цю інформацію, аби разом з лікарем мати можливість звірити коректність введення даних після щеплення. 

***

Читайте також:

***

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»