• Посилання скопійовано

Як через війну проходитиме вступна кампанія в ВНЗ в Україні?

У 2022 році замість чотирьох тестів зовнішнього незалежного оцінювання школярі складатимуть один національний мультипредметний тест

Як через війну проходитиме вступна кампанія в ВНЗ в Україні?

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що у 2022 році замість чотирьох тестів зовнішнього незалежного оцінювання школярі складатимуть один національний мультипредметний тест, до яких увійдуть три дисципліни. Зокрема, Українська мова, математика та історія України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телемарафон.

«Чому самі ці предмети? Українська мова та математика були обов'язкові для проведення державної підсумкової атестації. Ці три предмети вивчалися в повному обсязі для всіх спеціалізацій», – заявив він.

Шкарлет підкреслив, що мультипредметний тест буде здаватися при вступі на програму бакалавра.

«Наприклад, курсанти будуть надходити відповідно до Правил прийому закладів військових. Спеціальності, де є творчий конкурс, мультипредметний тест складатися не буде, єдиним результатом буде тільки талант і творчий конкурс», – повідомив міністр освіти.

Він додав, що для вступу на контакт також знадобиться мотиваційний лист.

«Всі надходження на бюджет і спеціальності висококон'юктурні буде здавати саме цей мультипредметний тест. І на контракт йде мотиваційний лист», – підкреслив Шкарлет.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»