• Посилання скопійовано

Уряд спростив порядок оновлення будівельних норм

На період дії воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів відповідні дії щодо ДБН можуть здійснюватися у спрощеному порядку за рішенням Мінрегіону

Уряд спростив порядок оновлення будівельних норм

Уряд ухвалив рішення, яке дозволить в умовах воєнного стану оперативно розробляти будівельні норми та вносити зміни до них. Йдеться про внесення змін до Порядку розроблення, погодження, затвердження, реєстрації, внесення змін до будівельних норм та визнання їх такими, що втратили чинність. Відповідний проєкт постанови, розроблений Мінрегіоном, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 3 травня. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Внаслідок збройної агресії рф в Україні зазнали суттєвих пошкоджень тисячі житлових будинків, шкіл лікарень та споруд різного призначення. Прийняте рішення дозволить пришвидшити їх відновлення. Крім того, воно сприятиме будівництву критично важливих об’єктів, зокрема необхідних для підвищення обороноздатності держави, а також будівель для постійного та тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб та об’єктів промисловості, які переміщуються з територій воєнних дій», – зазначив Олексій Чернишов.

Відтак проєкт постанови передбачає, що на період дії воєнного стану та протягом наступних 90 календарних днів розроблення, затвердження, реєстрація, внесення змін до ДБН та визнання їх такими, що втратили чинність, може здійснюватися у спрощеному порядку за рішенням Мінрегіону або іншого центрального органу виконавчої влади, до повноважень якого належать питання з нормування у будівництві.

***

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»