• Посилання скопійовано

Аптекам під час війни дозволили продавати рецептурні ліки без рецепта

Уряд вніс зміни до Ліцензійних умов виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту лікарських засобів. Під час воєнного стану дозволили продавати рецептурні ліки без рецепта

Аптекам під час війни дозволили продавати рецептурні ліки без рецепта

Кабінет міністрів вніс зміни до Ліцензійних умов виробництва, оптової та роздрібної торгівлі, імпорту лікарських засобів. Під час воєнного стану дозволили продавати рецептурні ліки без рецепта.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 7 травня 2022 р. № 542.

Згідно з документом, відпуск рецептурних лікарських засобів (крім лікарських засобів, які містять наркотичні засоби), може здійснюватися без рецепта лікаря.

Умовою продажу є надання пацієнтам працівниками аптек під час відпуску таких лікарських засобів роз’яснення щодо необхідності їх застосування згідно із зазначеною інструкцією.

Нагадаємо, у лютому планувалося, що з квітня 2022 року антибіотики можна буде придбати лише за наявності е-рецепта.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»