• Посилання скопійовано

Як отримати допомогу по безробіттю за новими правилами: відповіді від Дії

Зокрема, Реєстрація безробітного в Центрі зайнятості означає звільнення та пошук роботи для нього. Тому, якщо бажаєте отримати статус безробітного та виплати, вам необхідно звільнитися з поточного місця роботи

Як отримати допомогу по безробіттю за новими правилами: відповіді від Дії

«Дія» відповідає на поширені запитання щодо послуги отримання допомоги по безробіттю.

 

У застосунку помилка, ви не можете отримати допомогу. Дія не знайшла про вас дані у списках від ПФУ та ДПС, що це означає?

Ця послуга доступна тільки людям, які є в переліку Пенсійного фонду України, і місця працевлаштування яких розташовані на тимчасово окупованій території або в зоні бойових дій. Але якщо послуга вам недоступна, то радимо дізнатися причину у ПФУ. Або скористатися послугою з реєстрації в центрі зайнятості на порталі Дія.

 

Чи потрібно мені після подачі заяви звільнятися з місця роботи, якщо я не отримую дохід?

Реєстрація безробітного в Центрі зайнятості означає звільнення та пошук роботи для нього. Тому, якщо бажаєте отримати статус безробітного та виплати, вам необхідно звільнитися з поточного місця роботи.

 

Хочу отримати статусу безробітного, але мій центр зайнятості не працює?

Зараз є певні обмеження у виборі центрів зайнятості в деяких областях України. Через те, що деякі з них призупинили роботу через воєнний стан.

 

Яким буде розмір виплат після отримання статусу безробітного?

Він буде рахуватися у відсотковому співвідношенні до середнього доходу людини та залежно від її страхового стажу. Для уточнення цього питання радимо звернутися до вашого центру зайнятості.

 

Подав заяву, але її розглядають більше як 3 робочі дні?

Заява автоматично надсилається до центру зайнятості на опрацювання фахівцем. Статус, який відображається в Дії, передають саме звідти. Тому радимо вам звернутися туди, де ви подавали заяву, щоб уточнити причину її довгого опрацювання.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання – ми завжди раді допомогти. Бережіть себе та Україну!

***

Читайте також:

***

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»