• Посилання скопійовано

Створено секторальну робочу групу з економбезпеки України

БЕБ ініційовано створення Секторальної робочої групи з підтримки розвитку сектору економічної безпеки України

Створено секторальну робочу групу з  економбезпеки України

Понад 20 представників різних інституцій взяли участь у першому онлайн засіданні Робочої групи з підтримки розвитку сектору економічної безпеки України. Серед них представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Консультативної місії Європейського Союзу, Міжнародного валютного фонду, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства фінансів, офісу кримінальної поліції та Митної служби Німеччини, представники понад 10 посольств в Україні.

На зустрічі Вадим Мельник розповів про основні функції БЕБ, нормативно-правову базу, сфери повноважень, стратегічні та тактичні цілі. Учасники визначили базові потреби щодо посилення економічної безпеки держави та впровадження інноваційних підходів у превенції явищ, які впливають на економічну безпеку.

«У сучасному світі економіка стає глобальною, а злочинність набуває транскордонних масштабів. В умовах російської агресії, появи нових зовнішніх ризиків ми повинні випереджати ці загрози шляхом модернізації методик та підходів, посилення євроінтеграційного та транснаціонального співробітництва.

Без технічної, консультативної та методологічної підтримки від наших закордонних партнерів не можливе ефективне виконання основних завдань забезпечення економічної безпеки України, особливо в умовах війни», – зазначив Директор Бюро Вадим Мельник.

За результатами зустрічі сторони погодилися закріпити в Протоколі ініціативу створення Секторальної робочої групи з підтримки розвитку сектору економічної безпеки України та продовжувати співпрацю.

***

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»