• Посилання скопійовано

Тепер при перебуванні за кордоном можна оформити ID-картку та закордонний паспорт

Приймати документи для оформлення паспорта громадянина України та закордонного паспорта осіб, які перебувають за межами країни, буде розміщений за межами України відокремлений підрозділ держпідприємства «Документ»

Тепер при перебуванні за кордоном можна оформити ID-картку та закордонний паспорт

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 678 від 10 червня 2022 року, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України.

Експериментальним проектом передбачено, що прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами нашої країни, здійснюватиме розміщений за межами України відокремлений підрозділ державного підприємства «Документ», яке належить до сфери управління ДМС України та є адміністратором Єдиного державного демографічного реєстру. Перелік держав, у яких буде здійснюватися прийняття документів для оформлення паспортів громадянина України, визначатиметься ДМС України за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Постанова набирає чинності через 15 днів з дня її опублікування. Реалізація проекту, за пропозицією Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ та Державної міграційної служби, відбуватиметься протягом двох років.

***

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»