• Посилання скопійовано

Як відрізнити справжній чатбот від фейкового: поради Мінцифри

Мінцифри спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, Держспецзв'язком та Кіберполіцією створили спеціальний інструмент для перевірки чатботів на сайті Dovydka.info

Як відрізнити справжній чатбот від фейкового: поради Мінцифри

Олег Немчінов в Телеграм зазначає, що завдяки чатботам у Telegram можна за кілька кліків знайти необхідну інформацію, необхідну інформацію, адресу, допомогу чи повідомити ЗСУ про окупантів. Утім, водночас з офіційними чатботами стає дедалі більше фейкових. Їх навмисно створюють шахраї задля власної користі. Тож виникає питання — як відрізнити фейковий бот від справжнього самостійно, швидко та безоплатно?

Для цього спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, Держспецзв'язком та Кіберполіцією ми створили спеціальний інструмент для перевірки чатботів на сайті Dovydka.info.

Перевірити бот дуже просто:

  • Вкажіть назву бота через @ або його URL та натисніть на пошук;
  • На екрані ви побачите, який із цих ботів офіційний, а де фейковий.

***

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»