• Посилання скопійовано

Уряд запустив програму для охочих перейти в IT-сферу

Це програма стипендій у розмірі до 30 тисяч гривень для навчання та отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика або графічного дизайнера

Уряд запустив програму для охочих перейти в IT-сферу

Шмигаль наголосив, що 24 червня на черговому засіданні КМУ було затверджено та запущено програму, яка називається «Старт в ІТ». Це програма стипендій у розмірі до 30 тисяч гривень на навчання й отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика чи графічного дизайнера. Кошти можна буде витратити лише на оплату школи чи курсів, які визначить Міністерство цифрової трансформації. Загалом держава надасть можливість розпочати кар’єру в ІТ для 60 тисяч українців. Загальний бюджет програми складає 1,8 млрд грн. 

Ця програма не для студентів, і не для ІТ-фахівців. Ця програма для людей, які мають попередній досвід роботи, але зараз, наприклад, цю роботу втратили чи перебувають у простої і хочуть опанувати нові навички для нової кар’єри. Держава надає таку можливість. ІТ-вці за останні роки стали справжнім середнім класом в Україні, тож ми зацікавлені в тому, аби їх кількість лише збільшувалася.

Поступово в Дії з’явиться можливість та деталі, як податися на кожен із цих грантових проектів. Все буде зручно, швидко і прозоро.

«єРобота» – це перша з восьми ланок нової економічної стратегії та політики Уряду. Ще однією такою ланкою має стати нова політика підтримки українського виробника. Не заборони та дискримінації іноземних товарів, а саме заохочення до споживання українського.

***

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»