• Посилання скопійовано

Навчальний рік у школах Києва розпочнеться 1 вересня: що відомо?

У Києві з 1 вересня стартує навчання в школах в офлайн режимі. Працювати будуть тільки ті установи, в яких є укриття і вони відповідають нормам

Навчальний рік у школах Києва розпочнеться 1 вересня: що відомо?

РБК розповідає, що у Києві з 1 вересня стартує навчання в школах в офлайн режимі. Працювати будуть тільки ті установи, в яких є укриття і вони відповідають нормам.

Про відкриття шкіл повідомила директор Департаменту освіти і науки Олена Фиданян.

 

Як працюватимуть школи в Києві

«Найголовніше завдання на новий навчальний рік – це безпека учнів і вчителів. Саме ця тема стала основоположною в підготовці шкіл», – сказала чиновниця.

Перед навчальним роком перевірять в першу чергу, прилеглі до навчальних закладів території. Ними займатимуться фахівці ДСНС і перевірять на наявність вибухонебезпечних предметів.

Паралельно з цим йде процес і перевірки об'єктів укриття шкіл - там повинні бути підготовлені запаси води, медикаментів і все необхідне.

Для шкіл, де укриття немає, підготовлено і буде перевірено укриття в кроковій доступності.

«На початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з вчителями і дітьми з приводу дій під час повітряної тривоги», – зазначила Олена Фіданян.

 

Хто буде вчитися дистанційно

Також вона додала, що діти, які з тих чи інших причин не можуть повернутися до Києва, навчатимуться дистанційно.

Зазначається, що підготовка до відкриття першого вересня ведеться у всіх 422 школах Києва.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»