• Посилання скопійовано

Уряд планує автоматизувати систему надання соціальних допомог

В уряді працюють над розвитком Єдиного реєстру соціальної сфери для обліку кожної соціальної допомоги. Планується централізувати та автоматизувати процеси встановлення, призначення та нарахування допомог

Уряд планує автоматизувати систему надання соціальних допомог

В уряді працюють над розвитком Єдиного реєстру соціальної сфери для обліку кожної соціальної допомоги. Планується централізувати та автоматизувати процеси встановлення, призначення та нарахування допомог.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

«Ми дуже тісно працюємо з Міністерством цифрової трансформації для розвитку Єдиного реєстру соціально сфери. Цей реєстр дозволить дуже чітко обліковувати кожну допомогу, яка сьогодні не обліковується. Скажімо, пенсійні виплати абсолютно централізовані, їх можна перевірити, є верифікація Мінфіну, яка показує, що загалом там немає якихось великих розбіжностей, які б мали певний негативний ефект загалом для бюджету. Якщо ж говорити про допомоги, то вони нараховуються в громадах, районними управліннями соцзахисту чи виплатними центрами, далі відомості передаються нагору і лише виплачуються з центру. Так от, ми плануємо централізувати процеси встановлення, призначення, нарахування допомог, щоб це було автоматизовано, що, своєю чергою, вивільнить працівників, щоб вони могли працювати з людьми, надавати їм соціальні послуги, консультації, а не тільки сидіти і рахувати гроші. Все це дозволить більш чітко обліковувати ті кошти, які ми сьогодні даємо на допомоги», – сказала Жолнович.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»