• Посилання скопійовано

ОСББ пропонують дозволити під час війни зміну розмірів внесків і платежів співвласників в сторону зменшення

У Раді зареєстровано законопроєкт №7676 щодо надання додаткових повноважень правлінню ОСББ під час воєнного стану в частині зміни розмірів внесків і платежів співвласників в сторону зменшення

ОСББ пропонують дозволити під час війни зміну розмірів внесків і платежів співвласників в сторону зменшення

16 серпня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7676 "Про внесення змін до статті 30 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» щодо надання додаткових повноважень правлінню об’єднання під час воєнного стану в Україні в частині зміни розмірів внесків і платежів співвласників в сторону зменшення ". Його автором є С. Гривко.

Законопроєктом пропонується у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох місяців після його припинення або скасування до компетенції правління ОСББ віднести також тимчасову зміну розмірів внесків і платежів співвласників в сторону зменшення, якщо така зміна обумовлена зменшенням обсягу фактично виконуваних об’єднанням функцій з управління, утримання і використання спільного майна.

Окремо варто зауважити, що ОСББ за своїм статусом є самоврядною і неприбутковою організацією, тому надання на законодавчому рівні права одному його органу управління тимчасово вирішувати питання, віднесені до компетенції іншого (особливо, якщо це викликане необхідністю захисту прав та інтересів співвласників багатоквартирного будинку – учасників об’єднання), жодним негативним чином не вплине на діяльність ОСББ. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»