• Посилання скопійовано

Чи повернуть обов'язковий карантин і маски: відповідь Ляшка

Якщо інфекційні захворювання переважають, займатиметься ліжковий фонд в лікарнях і буде загроза, що МОЗ не впорається з пораненими, то буде повернуто масковий режим

Чи повернуть обов'язковий карантин і маски: відповідь Ляшка

В Україні досі діє карантин у зв'язку з поширенням COVID-19. Однак обмеження стали рекомендованими.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

«Ми розуміємо всі пріоритети і ситуацію. А сьогодні пріоритет номер один – робота на оборонний сектор, допомога Збройним силам України, перемогу. Тому, оцінювати те, що ми можемо ввести, ми будемо з урахуванням війни», – сказав міністр.

Він додав, що все залежатиме від ситуації з поширенням хвороби.

«Все залежатиме від того, як зможемо балансувати. Якщо ми будемо бачити, що інфекційні захворювання переважають, займається ліжковий фонд в лікарнях і буде загроза, що ми не впораємося з пораненими – який буде вихід у міністра охорони здоров'я? Звичайно, просити вводити більш жорсткі умови для того, щоб якісно і ефективно надавати медичну допомогу пораненим», – пояснив Ляшко.

Також він розповів, наскільки небезпечний новий вид «Омікрона», який зараз поширюється Європою.

«Зараз ми бачимо менше госпіталізацій і ускладнень. Але на це може вплинути кілька факторів – або сам штам не так агресивний, або все ж кількість імунізованих людей значно більше – перехворіли і провакцинованих. Ми бачимо в Європі, що там цифри випадків зростають, але кризи в лікарнях поки немає», – підсумував Ляшко.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»