• Посилання скопійовано

Закінчився термін дії COVID-сертифіката: алгоритм дій

В Україні збільшується кількість хворих на коронавірус. Наразі для багатьох громадян актуалізувалося питання поновлення сертифіката про щеплення

Закінчився термін дії COVID-сертифіката: алгоритм дій

Finance.ua розповідає, що в Україні збільшується кількість хворих на коронавірус. Наразі для багатьох громадян актуалізувалося питання поновлення сертифіката про щеплення.

Людям, які мають дві дози щеплення, але термін дії COVID-сертифіката закінчився, необхідно прийти в найближчий пункт щеплення, отримати бустерну дозу та оновити застосунок «Дія». Через декілька днів у застосунку з’явиться ще один сертифікат, який діятиме 270 днів.

Слід зауважити, наразі бустерну дозу роблять тільки громадянам віком від 18 років.

Для того, аби вакцинуватися від коронавірусу, зокрема й бустерною дозою, потрібно звернутися в пункти щеплення, які розташовані в центрах первинної медико-санітарної допомоги. Перелік пунктів шукайте за посиланням.

Раніше СOVID-сертифікати, у яких закінчився термін дії, зникали із застосунку. Тепер вони залишатимуться в «Дії», але будуть недійсними.

У Мінцифри заявили, що таке оновлення створили для того, щоб вся історія вакцинації від СOVID-19 залишилася в смартфоні. Тепер люди, які евакуювалися в безпечніші регіони країни чи за кордон, можуть довести, що пройшли вакцинацію, або зробити бустерну дозу, якщо ще не робили.

Нагадаємо, що COVID-сертифікати в «Дії» взаємовизнані Європейським Союзом. Це означає, що таким сертифікатом можна вільно користуватися за кордоном.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»