• Посилання скопійовано

Витрати на Мінсоцполітики у 2023 році скоротять

Кабінет Міністрів планує скоротити витрати на Міністерство соціальної політики у 2023 році до 405 млрд грн порівнно з 425 млрд грн в поточному році

Витрати на Мінсоцполітики у 2023 році скоротять

Кабінет Міністрів планує скоротити витрати на Міністерство соціальної політики у 2023 році до 405 млрд гривень в порівнянні з 425 млрд гривень в поточному році. Скорочення планується за рахунок зменшення дотацій Пенсійному фонду.

Про це повідомив Ярослав Железняк в Telegram.

Згідно з документом, найбільші статті витрат через Мінсоцполітики передбачені на соціальний захист дітей та сім'ї – 27,3 млрд гривень. На соціальний захист громадян, які потрапили в складні життєві обставини, планується витратити 66,6 млрд гривень, на підтримку малозабезпечених сімей 72,9 млрд гривень.

На фінансування пенсій і покриття дефіциту Пенсійного фонду витратять 232,9 млрд гривень (у 2022 році – 252,9 млрд гривень).

Крім того, в бюджеті не передбачені окремим рядком видатки на субсидії на оплату комунальних послуг.

Згідно з проектом держбюджету, загальні витрати у 2023 році складуть 2 трлн 514 млрд гривень, що на 4,5% менше, ніж у 2022 році (2 трлн 633 млрд гривень).

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»