• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

КМУ затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків

Уряд затвердив Порядок поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 27.09.2022 р. №1073 затвердив Порядок поводження з відходами, що утворились у зв’язку з пошкодженням (руйнуванням) будівель та споруд внаслідок бойових дій або проведенням робіт з ліквідації їх наслідків. Відповідний проєкт постанови Уряд схвалив сьогодні.

«Українці завжди дбайливо, по-господарськи ставляться до своєї оселі, своєї власності, до рідного краю. І це помітно особливо зараз, коли люди у поранених громадах розчищають завали після російських бомбардувань. І громадяни, і бізнес, і місцева влада потребують правил поводження з відходами від руйнувань. Прийнятий Порядок, в якому прописаний алгоритм прийняття рішень ОМС з поводження з відходами від руйнувань будівель та споруд, допоможе громадам якісно та швидко відновлювати свої території», – прокоментував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Також проєкт постанови пропонує:

  • визначити поняття «відходи від руйнувань», класифікацію таких відходів, основні операції поводження з відходами від руйнувань та черговість їх проведення, а також основні положення щодо організації місць тимчасового зберігання відходів від руйнувань;
  • встановити Перелік компонентів відходів від руйнувань та можливі шляхи їх повторного використання у будівництві, промисловості будівельних матеріалів (виробництві будівельних виробів (продукції).

Документ розроблений Міністерством розвитку громад та територій України за участі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Комітетів ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування й з питань екологічної політики та природокористування, офісів підтримки обох міністерств, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), проєкту «APENA 2» та незалежних експертів у сфері поводження з відходами.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час IX Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування наголосив, що громади продовжують спільно будувати наше майбутнє.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»