• Посилання скопійовано

З 26 жовтня діятиме Закон про добровільність військового обліку жінок (крім медиків)

25 жовтня офіційно опубліковано Закон №2664-IX щодо добровільності військового обліку жінок (раніше законопроєкт №6482). Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (тобто з 26 жовтня)

З 26 жовтня діятиме Закон про добровільність військового обліку жінок (крім медиків)

21 жовтня Президент В. Зеленський підписав Закон від 07.10.2022 р. №2664-IX "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (раніше законопроєкт №6482). 25 жовтня його було офіційно опубліковано в "Голосі України" №217 (7967).

Закон набирає чинності 26 жовтня 2022 року (з дня, наступного за днем його опублікування). 

За ним жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених вище, беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням.

Тобто законом встановлено добровільну постановку на військовий облік для жінок, за винятком медиків.

Усі новин на тему військового обліку жінок читайте за посиланням.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»