• Посилання скопійовано

Дозвіл на виїзд чоловікам за кордон – за внески для ЗСУ: комітет не підтримав законопроєкт

Комітет рекомендував ВРУ відхилити законопроєкт №8029 щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки ЗСУ

Дозвіл на виїзд чоловікам за кордон – за внески для ЗСУ: комітет не підтримав законопроєкт

На своєму черговому засіданні Комітет ВРУ розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України за реєстр. №8029, з опрацювання якого не є головним. Законопроект передбачає дозвіл військовозобов’язаним громадянам в умовах воєнного стану виїжджати за кордон (зокрема, на роботу) на умовах гарантованої фінансової підтримки ЗСУ. 

Народні депутати України – члени Комітету виступили проти запропонованої законодавчої норми, спираючись на ст. 17 Конституції України, відповідно до якої захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолій Остапенко зазначив, що Адміністрація Державної прикордонної служби, Міністерство оборони України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Національна поліція України, Служба безпеки України не підтримують вищевказаний законопроект. «Цим законопроектом ми створимо зайву напругу в суспільстві і зайву дискримінацію», – вважає членкиня Комітету Тетяна Циба. 

Комітет рекомендував головному Комітету з опрацювання законопроекту – Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва – рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений проект акту.

***

Читайте також: Дозвіл на виїзд чоловікам за кордон – за внески для ЗСУ: законопроєкт

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»