• Посилання скопійовано

Уряд дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу

Уряд дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну у міжнародних поштових відправленнях

Уряд дозволив пересилати за кордон документи, що посвідчують особу

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що Уряд дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну у міжнародних поштових відправленнях

Ця новація спрямована на те, щоб допомагати українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій і росії. 

Ухвалене Кабміном рішення було розроблено за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду українців з ТОТ через територію третіх країн в Україну. Його очолює Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. 

Депортація українців із тимчасово окупованих територій до рф стала масштабним злочином окупантів. При цьому громадяни часто залишаються без будь-яких документів, що посвідчують їх особу. Як наслідок – при спробі виїхати з російської федерації до третіх країн їм складно перетинати кордон. 

Новація дозволить забезпечити проїзними документами українців – як депортованих, так і тих, що виїхали до третіх країн, – для їх повернення на Батьківщину.

Таке рішення було прийнято вчора на засіданні Кабміну.  Сьогодні Уряд переголосував постанову у зв'язку з уточненням законодавчої термінології.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»