• Посилання скопійовано

З 27 січня діє змінений перелік ТОТ та територій, на яких ведуться (велися) бойові дії

З переліку територій можливих бойових дій виключено Київ. А також змінено з «10.08.2022» на «30.04.2022» дату припинення можливості бойових дій, що зазначається в переліку щодо Києва. Всі ці зміни почали діяти з 27 січня

З 27 січня діє змінений перелік ТОТ та територій, на яких ведуться (велися) бойові дії

Нагадаємо, що у грудні минулого року Уряд прийняв Постанову №1364, якою визначив механізм формування єдиного переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Сам перелік був затверджений Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. №309

Проте, як наголошували в Уряді, цей Перелік не є фіксованим – він регулярно актуалізується.

І ось Мінреінтеграції наказом від 13.01.2023 р. №14 внесло зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. А саме:

  • з переліку територій можливих бойових дій виключено Київ (тобто підпункт 1.11 п. 1 розділу I Переліку);
  • змінено з «10.08.2022» на «30.04.2022» дату припинення можливості бойових дій, що зазначається в переліку щодо м. Києва (підпункт 2.10 п. 2 розд. I).

Нагадаємо, що території, які зазначаються у переліку, поділяються на території, які окуповані російською федерацією, і території, на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділено на території можливих бойових дій і території активних бойових дій. Також до переліку ретроспективно включені території, на яких велися бойові дії та які були тимчасово окуповані з 24 лютого 2022 року й на яких бойові дії або тимчасова окупація завершилися.

Наказ мав набрати чинності з дня його офіційного опублікування. 27 січня він був опублікований в "Офіційному віснику" №7. Відповідно всі перелічені зміни діють з цієї дати.

***

Читайте такожПодаткові наслідки затвердження Переліку територій бойових дій

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»