• Посилання скопійовано

Яка ситуація на ринку праці влітку?

Літо - сезон відпусток: компанії не поспішають відкривати нові вакансії, закривають тільки найактуальніші, та й претенденти віддають перевагу відпустці, а не походам на співбесіди. Згідно з інформацією, наданою порталом працевлаштування hh.ua, в липні спостерігалася незначна позитивна динаміка - на 15% резюме і на 10% вакансій більше, ніж в аналогічному періоді минулого року

Як завжди ринку потрібні ІТ фахівці, ця сфера традиційно потрапляє в ТОП-10 найвищих зарплат і в трійку лідерів за кількістю вакансій, а також є сферою з традиційно високою конкуренцією роботодавців. В середньому на одного кандидата припадає три-чотири вакансії. Така ситуація, правда, спостерігається тільки у найперспективніших сферах IT – потрібні програмісти, розробники, фахівці, що володіють передовими і затребуваними на ринку технологіями. Наприклад, для системних адміністраторів такий показник кардинально відрізняється: в середньому на одну вакансію претендує два претенденти.

Навіть в умовах затишшя затребуваним фахівцям пропонують досить солідну винагороду. У цьому місяці лідери зарплат продажники і директори з продажів. Цілком закономірно, адже галузь "Продажі" лідер серед інших сфер за кількістю вакансій протягом тривалого періоду часу. У цій сфері найчастіше вказують рівень зарплат (35% вакансій проти 20% в середньому по ринку), суми винагород вищі, ніж в інших сферах, адже туди, як правило, уже включені можливі премії і відсотки. Найчастіше на ринку потрібні лінійні фахівці - менеджери з продажу, фахівці з роботи з клієнтами, торгові представники. Крім лінійних фахівців, затребувані також керівники відділів продажів і директори з продажу. Ця категорія третя в списку затребуваних спеціалізацій продажників. Останні і склали основу ТОП-10 найбільш оплачуваних вакансій.

ТОП-100 найбільш високооплачуваних фахівців в цьому місяці несподівано поповнився виробничими фахівцями - технологами кондитерського і цукрового виробництва, інженерами з експлуатації, головними інженерами та директорами виробництва, інженерами систем опалення. Традиційні в ТОП-100 продажники та IT-фахівці, керівники профільних напрямів бізнесу. Слід зауважити, що останнім часом в ТОП-100 і навіть в ТОП-10 стали потрапляти кадрові працівники - директори, керівники відділу кадрів, HR- менеджери.

Сфери, де найбільш потрібні кваліфіковані співробітники, незмінні: IT/Інтернет/Телеком; Продажі; Маркетинг/Реклама/PR. Показники hh.Індексу для даних сфер майже незмінні.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»