• Посилання скопійовано

Рівень тіньової економіки України за 9 місяців 2017 склав 33% від ВВП

За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку у січні-вересні 2017 р. рівень тіньової економіки склав 33% від офіційного ВВП, що на 3 в.п. менше, ніж показник за 9 місяців 2016 р.

Рівень тіньової економіки України за 9 місяців 2017 склав 33% від ВВП

За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку у січні-вересні 2017 року рівень тіньової економіки склав 33% від офіційного ВВП, що на 3 в.п. менше, ніж показник за 9 місяців 2016 року, - повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку і торгівлі України.

Головними чинниками, що сприяли детінізації, стали:

  • продовження стабілізації економіки, зокрема помірні темпи зростання виробництва у відповідь на розширення як внутрішнього, так і зовнішнього попиту, стабільність курсу та помірна інфляція;
  • покращення очікувань бізнесу та населення;
  • послаблення інвестиційних ризиків на тлі макрофінансової стабілізації та продовження процесів реформування економіки.

Факторами, які негативно впливали на економіку в цілому за 9 місяців 2017 р. і, зокрема, сприяли тінізації, були низька довіра до інститутів влади; виклики стабільності фінансової системи і наявність непідконтрольних владі територій, утворених у ході військової агресії на території країни.

Повний звіт та статистику за галузями можна завантажити тут>>

***

Читайте також: Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»