• Посилання скопійовано

Повна фіскалізація готівкових розрахунків – крок до виведення української економіки з тіні, - Южаніна

Послабити податкове навантаження на бізнес можливо за умови повної фіскалізації готівкових розрахунків. Таку заяву зробила Ніна Южаніна - Голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики

Повна фіскалізація готівкових розрахунків – крок до виведення української економіки з тіні, - Южаніна

«Надати послаблення для всіх верств населення – наприклад, знизити ставки на продукти харчування, підняти поріг застосування малим та середнім бізнесом спрощеної системи оподаткування або ще більше спростити її можливо, проте лише за умови виведення 60% української економіки з тіні, адже нині левова частка товарів, що реалізуються на українських базарах та ринках є контрабандними або контрафактними,  тобто такими, що не обліковуються та з яких не сплачені податки», – наголосила Н. Южаніна.

За її словами, вирішити цю проблему дозволить повна фіскалізація готівкових розрахунків, впровадження якої повинно супроводжуватись спрощенням процедур реєстрації та обслуговування касових апаратів та зниженням витрат бізнесу на їх придбання.

«Всі операції мають проходити через касовий апарат, наданий державою чи придбаний на умовах розтермінування. Тільки невиданий чек має стати єдиною підставою для штрафу в розмірі повної вартості товару проданого без реєстрації. Лише тоді ми зможемо говорити про поступове впровадження повної фіскалізації та, як наслідок, виведення економіки з тіні», – підсумувала Голова Комітету.

***

Читайте також: Ніна Южаніна: "Люди, які працювали за схемами, життя без них собі не уявляють"

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»