• Посилання скопійовано

Які втрати чекають на турбізнес через коронавірус?

Кабмін оцінює втрати туристичної галузі від коронавірусу в 1,5 мільярда доларів

Які втрати чекають на турбізнес через коронавірус?

Мінкультури розповідає, що 28 квітня 2020 року відбувся Інвестиційний онлайн-форум «TAVRIAN ONLINE HORIZONS» за участю т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Світлани Фоменко.

Як зазначила Світлана Фоменко під час свого виступу: «Завдання держави – Уряду, ВРУ, МКІП – захистити туристичні підприємства від масових банкрутств та дозволити стабілізувати їх роботу за рахунок вивільнених від оподаткування коштів. У цьому напрямку МКІП тісно співпрацює з профільним комітетом ВРУ, і, як результат, вже маємо законопроект (реєстр. №3377.

Законопроектом, зокрема, пропонується:

1) звільнення операцій з надання туристичних послуг від сплати:

  • податку на додану вартість;
  • податку на прибуток та ЄСВ;
  • земельного податку та податку на нежитлову нерухомість;

2) скасування туристичного збору до кінця 2020 року;

3) податкові пільги на оплату оренди та землю державної та комунальної власності.

Втрати імпорту та експорту послуг, пов’язаних з подорожами, від пандемії МКІП оцінює в понад 1,5 млрд доларів США.

Під час форуму зазначено, що паніка пройде, заборони на пересування будуть поетапно зніматися, але у людей може залишитися внутрішній страх та загострений інстинкт самозбереження. Туристи можуть змінити свої звички, що вимагатиме зміни формату їх обслуговування. Однією з головних поведінкових змін стане соціальна дистанція.

У ситуації, що склалася, внутрішній туризм має значно кращі шанси на швидке відновлення, ніж виїзний. У разі якщо частина туристично орієнтованих країн не відкриє до осені свої кордони, то українці спочатку поїдуть Батьківщиною.

Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти», який проводиться на Херсонщині вже понад десять років поспіль, має на меті обговорення з міжнародними партнерами перспективи розвитку різних сфер економіки в умовах карантину і після його завершення, обмін досвідом, формування програми антикризових дій для регіону із залученням потенційних інвесторів.

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»