• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив нормативну базу для атестації та безперервного навчання аудиторів

Мінфін затвердив Порядок складання іспитів при атестації аудиторів, Порядок зарахування теоретичних знань, Порядок проходження стажування та Порядок безперервного професійного навчання аудиторів

Мінфін затвердив нормативну базу для атестації та безперервного навчання аудиторів

На вимогу ст. 19 Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» Міністерством фінансів затверджено низку нормативних актів в частині врегулювання питань атестації та безперервного професійного навчання аудиторів, зокрема, Порядок складання іспитів при атестації аудиторів, Порядок зарахування теоретичних знань, Порядок проходження стажування та Порядок безперервного професійного навчання аудиторів.

Документами визначено:

  • порядок організації, проведення та оформлення результатів теоретичних іспитів та кваліфікаційного іспиту, які складають кандидати в аудитори в процесі атестації на здобуття кваліфікації аудитора, а також розподілу коштів, отриманих у вигляді плати за складання іспитів;
  • умови та обсяг зарахування кандидатам в аудитори теоретичних знань при здобутті ними кваліфікації аудитора;
  • процедуру, обсяг, тривалість та організацію проходження стажування кандидатами в аудитори та набуття практичного досвіду шляхом працевлаштування у суб’єкта аудиторської діяльності;
  • форми, види, обсяг, тривалість, умови та порядок контролю за проходженням аудиторами безперервного професійного навчання.

З текстами можна ознайомитись за посиланням.

Довідково:

Метою Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» є приведення норм національного законодавства у сфері аудиторської діяльності у відповідність із законодавством Європейського Союзу.

Нову систему регулювання аудиторської діяльності підтримано міжнародними організаціями, регуляторами та представниками професії, у тому числі, як таку, що відповідає виконанню зобов’язань, узятих Україною відповідно до Угоди про асоціацію. Зокрема, отримано позитивні висновки від Європейської комісії, Міжнародного форуму незалежних регуляторів аудиту (IFIAR), Ради фінансової звітності Великої Британії та Комісії аудиторського нагляду Федеративної Республіки Німеччина.

Провідна роль у цій системі належить Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, який забезпечує здійснення нагляду за аудиторською діяльністю.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»