• Посилання скопійовано

Уряд визначив основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні

24 лютого відбулось засідання Секторальної робочої групи з питань малого та середнього підприємництва щодо координації міжнародної технічної допомоги

Уряд  визначив основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні

24 лютого відбулось Друге засідання Секторальної робочої групи з питань малого та середнього підприємництва щодо координації міжнародної технічної допомоги під головуванням заступниці Міністра Ірини Новікової.

У заході також взяли участь Керівник відділу економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та довкілля Представництва ЄС в Україні Клое Алліо, партнери з розвитку, представники міністерства та  Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Під час зустрічі учасники обговорили  важливість об’єднання зусиль над реалізацією стратегічних напрямів підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. 

“Розвиток підприємництва для економіки будь-якої країни – це базис формування конкурентних відносин, наповнення бюджетів усіх рівнів, підвищення стандартів життя населення”, - зазначила Ірина Новікова  

Заступниця Міністра додала, що Мінекономіки та Уряд в рамках підготовки Національної економічної стратегії до 2030 року  визначили основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні, зокрема:

  • розвиток екосистеми підтримки бізнесу;

  • розширення доступу до фінансування;

  • спрощення регуляторного середовища;

  • сприяння доступу на нові ринки.

Наразі першочерговим завданням міністерства є консолідація державної національної інфраструктури підтримки та розвитку підприємництва. Для цього Мінекономіки планує зробити наступні кроки:

  • запустити спільно з міжнародними партнерами програми розвитку спроможності бізнес-об’єднань; 
  • створити інформаційні, інкубаційні, акселераційні центри підтримки бізнесу, з фокусом на інновації та виробничу діяльність;
  •  запровадити  інститут місцевого бізнес-омбудсмена у кожному регіоні.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»