• Посилання скопійовано

Окремі компанії хочуть зобов’язати сплачувати страхування за шкоду довкіллю

Кабмін пропонує ввести обов’язкове екологічне страхування для 14 тисяч компаній з високої групи ризику екологічних порушень

Окремі компанії хочуть зобов’язати сплачувати страхування за шкоду довкіллю

Кабмін пропонує ввести обов’язкове екологічне страхування для 14 тисяч компаній з високої групи ризику екологічних порушень – якщо Верховна Рада ухвалить закон, ці компанія виплачуватимуть страхування за завдану шкоду.

Про це йдеться у документах до засідання 8 березня на сайту уряду. Розповідає Економічна правда.

Проєктом пропонують ввести обов’язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, заподіяну внаслідок порушення законодавства про охорону довкілля. Виплати здійснюватимуться у разі завдання шкоди державі, а також майну, здоров’ю або життю третіх осіб.

Договори страхування підлягатимуть обов’язковій реєстрації у Єдиному держреєстрі договірів екологічного страхування. В обов’язковому порядку страхування стосуватиметься лише 14 тисяч підприємств високого ступеню ризику, решта можуть укладати такі договори добровільно.

Крім того, буде створено Бюро екологічного страхування – неприбуткове об’єднання страховиків, які утримуватиметься їхнім коштом.

Зазначається, що торік лише 4% загальної суми нарахованих Держекоінспекцією збитків для довкілля було стягнуто з порушників.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»