• Посилання скопійовано

Шмигаль розповів про виконання бюджету на 2021 рік

Глава Уряду також зауважив, що гривня залишається стабільною, а в бюджеті достатньо коштів, щоб фінансувати всі видатки

Шмигаль розповів про виконання бюджету на 2021 рік

Вперше в історії незалежної України середня заробітна плата складає 550 доларів – за рік вона зросла більш ніж на 19%. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 29 грудня.

Денис Шмигаль підкреслив, що економічне зростання та підвищення доходів громадян в умовах коронакризи було особливо важливим завданням цього року.

«Ми завершуємо 2021 рік із рекордним за всю історію доларовим ВВП. Майже 200 млрд доларів. Цього року іноземні інвестиції стануть рекордними за останні 5 років і складуть, за оцінками Національного банку України, близько 6,5 млрд доларів», – зауважив очільник Уряду.

Серед успішних ініціатив, які вдалося реалізувати в економічній площині, Прем’єр-міністр відзначив запровадження державної підтримки великих інвестиційних проектів.

«До UkraineInvest вже звернулось понад 25 інвесторів з інвестиційними проектами на суму близько 2 млрд доларів США. Це непоганий початок, і наступного року ми вже побачимо ефект цих коштів для економіки нашої держави», – підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також зауважив, що гривня залишається стабільною, а в бюджеті достатньо коштів, щоб фінансувати всі видатки.

«Державний бюджет у січні-листопаді цього року виконано на 104%. Це на 47 млрд грн більше, ніж очікувалося, і ці кошти були направлені на підтримку громадян, економіки, оборонного сектору», – зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що завдяки виваженій та ефективній борговій і бюджетній політиці дефіцит держбюджету за 11 місяців склав лише 1,4% від ВВП.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»