• Посилання скопійовано

Аналітика стану бізнесу: новий сервіс на порталі Дія.Бізнес

Сервіс «Аналітика стану бізнесу» працює за двома модулями: аналітика щодо кількості юридичних осіб і ФОП та кількості державних перевірок бізнесу за різними параметрами

Аналітика стану бізнесу: новий сервіс на порталі Дія.Бізнес

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що на національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес тепер є аналітика стану українського бізнесу. Новий сервіс – це інструмент для аналізу стану українського бізнесу на основі відкритих даних.

Наразі працюють два модулі сервісу – аналітика щодо кількості юридичних осіб і ФОП та кількості державних перевірок бізнесу за різними параметрами. Користувачі можуть обирати різні фільтри та отримувати аналітику в зручному вигляді. Сервіс поки що тестується.

Інструмент буде корисним для:

  • діючих і майбутніх підприємців;
  • аналітичних центрів;
  • проєктів міжнародної технічної допомоги;
  • національних та міжнародних інвесторів;
  • співробітників центральних та місцевих органів виконавчої влади, які формують політику у сфері розвитку малого та середнього підприємництва.

Інструмент допоможе в ухваленні ефективних рішень у сфері підприємництва. Крім цього, сервіс стане корисним для:

  • створення нових програм підтримки підприємців Урядом та міжнародними донорами;
  • оперативного аналізу стану розвитку підприємництва на основі відкритих даних;
  • аналізу стану розвитку підприємництва в різних розрізах (секторальному, регіональному тощо).

Перевагами сервісу є:

  1. зручність у користуванні;
  2. актуальність даних;
  3. безоплатний доступ.

Надалі планується опублікування модулів з аналітикою про експорт/імпорт товарів, робіт та послуг, податки, фінансовий стан бізнесу, кредитування, ліцензування, публічні закупівлі та інші сфери діяльності малого й середнього підприємництва.

Цей сервіс втілено за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (Програма USAID КЕУ), яка підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України й на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатися перевагами міжнародної торгівлі.

Аналітика стану українського бізнесу – один із проєктів учасників менторської програми для державних службовців зі створення проєктів на основі відкритих даних – Open Data Mastermind. Програма реалізовувалася проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Партнер програми – 1991 Open Data Incubator.

***

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»