• Посилання скопійовано

Україна має проблеми з наповненням бюджету через нероботу більшості підприємств, – Президент

За словами Зеленського, під час війни приватний сектор не працює через різні причини – десь триває бомбардування, десь люди просто бояться, тому позакривали свої маленькі та середні бізнеси

 Україна має проблеми з наповненням бюджету через нероботу більшості підприємств, – Президент
Україна має проблеми з наповненням державного бюджету, бо більшість підприємств призупинили роботу через війну.

Про це Президент Української держави Володимир Зеленський розповів під час спілкування з іноземними ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нас цікавить наповнення бюджету. У нас із цим складності, тому що більшість підприємств не працюють. Приватний сектор не працює через різні причини – десь триває бомбардування, десь люди просто бояться, тому позакривали свої маленькі та середні бізнеси", – сказав глава держави.

Він зауважив, що наразі наповнення бюджету відбувається переважно за рахунок окремих галузей, які продовжують роботу. Серед іншого, йдеться про IT-індустрію, а також про деякі стратегічно важливі підприємства.

Водночас Зеленський наголосив, що російські війська блокують роботу українських стратегічних підприємств, які є вагомими платниками податків. Зокрема, газотранспортні системи, атомні електростанції, які захоплюють війська росії.

Президент підкреслив, що Україна точно потребує фінансів. У цьому контексті він поінформував, що Європа та Сполучені Штати Америки надають грошову допомогу. За словами Зеленського, всі ці кошти спрямовані на посилення обороноздатності держави та гуманітарну допомогу українському населенню.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликає українців продовжувати працювати, попри війну, щоб забезпечувати економічну стабільність у державі.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»