• Посилання скопійовано

КМДА через війну схвалила низку пільг для бізнесу

Зокрема, пільги стосуються пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків, підприємців, що працюють на комунальних площах, рекламних компаній. Пільги матимуть і паркувальні майданчики

КМДА через війну схвалила низку пільг для бізнесу

Сьогодні депутати Київради вдруге від початку широкомасштабного вторгнення Росії до України зібралися на засідання і схвалили пільги для бізнесу, який працює в столиці. У засіданні взяли участь 90 депутатів.

Про це йдеться у інформації від КМДА. 

Пільги, зокрема, стосуються пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків, підприємців, що працюють на комунальних площах, рекламних компаній. Пільги матимуть і паркувальні майданчики. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«У Києві поступово відновлює роботу приватний бізнес. Зокрема, відчиняються знову продуктові магазини, кав’ярні, перукарні, СТО. І сьогодні на засіданні ми ухвалили рішення, що нададуть стимул для роботи столичного бізнесу. Бо в умовах воєнного стану, коли така складна ситуація, економіка повинна працювати. Тому для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плата за договорами буде зменшена до символічної 1 гривні. Сплата пайової участі для них становитиме 50% від існуючої. Бізнес, що працює на комунальних площах, звільняється від сплати за оренду. Пільги отримають і паркувальні майданчики. Ми вдячні також рекламним компаніям, які на рекламних площинах у місті розміщують соціальну та патріотичну рекламу. Тому пільги місто передбачило і для них», – сказав мер Києва.

Також депутати ухвалили надання фінансової підтримки транспортним підприємствам міста. Зокрема, на виплату зарплат їх працівникам.

«Дуже важливою є підтримка громадського транспорту столиці – наземного та метрополітену. Бо транспорт сьогодні виконує і свої прямі функції з перевезення пасажирів – робить це безкоштовно. І багато інших функцій в допомогу обороні столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що запровадження пільг – це зменшення надходжень до міського бюджету. Але головне завдання – щоб бізнес вижив і працював, щоб працювала економіка столиці і держави.

«Ми розраховуємо, що обсяг пільг, які надає місто, компенсується надходженнями від ПДФО та бізнесу, що буде працювати» – наголосив Кличко.

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»