• Посилання скопійовано

Більше 500 підприємств вже скористалися релокацією: нові дані від Мінекономіки

В рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії. Більше половини з них (303) відновили свою діяльність на безпечних територіях

Більше 500 підприємств вже скористалися релокацією: нові дані від Мінекономіки

Мінекономіки повідомляє, що в рамках програми релокації вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності із областей, де тривають бойові дії. Більше половини з них (303) відновили свою діяльність на безпечних територіях. Ще 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, тож запрацюють найближчим часом. 

Також 192 підприємств готуються до переїзду найближчим часом та знаходяться на різних стадіях транспортування. 

Загалом Міністерство економіки України отримало понад півтори тисячі заявок від бізнесу щодо участі у програмі релокації. Учасникам програми надається підтримка з пошуку приміщень та опрацюванні логістики переїзду. Транспортування підприємств здійснюється “Укрзалізницею”, “Укрпоштою”, а компанії, що здійснюють переміщення в один з визначених регіонів самостійно, можуть розраховувати на компенсацію.

“Держава також допомагає українським компаніям, що релокувались до Західної України, якнайшвидше адаптуватися до нових умов. Ми надаємо підтримку з постачання сировини, пошуку нових ринків збуту продукції тощо. Допомога надається і з кадрових питань – Державна служба зайнятості здійснює підбір працівників. Релоковані підприємства повинні мати всі умови, аби стати драйверами економічного зростання України”, – зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра. 

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»