• Посилання скопійовано

Виробники органічної продукції мають можливість скористатися програмами підтримки

Метою програми є збереження та посилення спроможності органічного сектору у середньо- та довгостроковій перспективі, а також підтримка виробників органічних продуктів, площі яких розташовані у окремих областях

Виробники органічної продукції мають можливість скористатися програмами підтримки

Міністерства аграрної політики та продовольства України розповідає, що з початком війни багато виробників зіткнулися з проблемами у забезпеченні продовження свого виробництва. 

Не виключення і виробники органічної продукції. Наразі вони мають можливість скористатися такими програмами підтримки органічних виробників:

 

Грантова програма «Підтримка органічного сектору в Україні», ініційована об’єднанням «Органічна Ініціатива»

Метою цієї програми є збереження та посилення спроможності органічного сектору України у середньо- та довгостроковій перспективі, а також підтримка виробників органічних продуктів, площі яких розташовані на території Житомирської, Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей, що були окуповані протягом перших місяців вторгнення, або території інших областей, які постраждали від активних бойових дій.

На першому етапі програми підтримка буде надана у вигляді:

  • покриття витрат для проведення сертифікації органічного виробництва;
  • закупівлі органічних продуктів у виробників органічних продуктів (з подальшим поширенням серед внутрішньо переміщених осіб, вразливих верств населення тощо);
  • доступ до засобів захисту рослин, добрив та інших допоміжних продуктів, дозволених для використання в органічному виробництві, насіння, та інші види підтримки в галузі технологій органічного виробництва.

Максимальний розмір підтримки в рамках першого етапу програми складатиме 70 тис. грн (близько 2 250 швейцарських франків).

Для отримання допомоги слід надіслати запит (форма заявки та бюджету) про надання термінової підтримки на електронну адресу info@organicinitiative.org.ua не пізніше 20 травня 2022 року.

З додатковими питаннями можна звертатися до Наталі Чоловської, президентки ЛМГО «Екотерра» за тел. +38 050-430-76-23.

Також передбачається другий етап програми. Більше інформації про програму за посиланням.

 

Надзвичайна допомога органічному сільському господарству України – акція зі збору коштів від Німецького Фонду майбутнього для сільського господарства

Наприкінці березня «Німецький Фонд майбутнього для сільського господарства» у співпраці із керівником проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» опублікував заклик до пожертвувань для надання безпосередньої допомоги органічному сектору в Україні. У цей складний час така акція має підтримати роками зростаючий український органічний рух та людей на органічних підприємствах безпосередньо в Україні, які постраждали або зазнали суттєвого негативного впливу через війну.

Українські органічні виробники можуть звернутися по допомогу для:

  • підтримки біженців, розміщених на органічних підприємствах (продукти харчування, проживання, логістика тощо);
  • фінансової підтримки для придбання засобів виробництва (наприклад, насіння, палива тощо) та збереження виробничих приміщень (усунення пошкодження будівель внаслідок війни);
  • фінансової (тимчасової) підтримки фермерів через втрату заробітку внаслідок воєнних дій;
  • створення нових робочих місць на підприємствах та тимчасової виплати заробітної плати для біженців, якщо вони працюють на цих підприємствах.

Цей перелік не є вичерпним, а складає лише вибірку з того, що може бути найнеобхіднішим для підтримки органічного сектору. Тому не виключено, що благодійна допомога може бути надана також і для інших потреб органічних господарств. Детальніша інформація знаходиться в інформаційному флайєрі. ( .pdf , 596.39 Кб)

Для подачі заявки виробникам слід заповнити форму ( .docx , 94.13 Кб) та надіслати її до своєї спілки/асоціації, яка направить заявку до Німеччини. Або ж надіслати заявку безпосередньо на електронну адресу: coa-ukraine@afci.de. На даний час немає кінцевого терміну подачі заявок на отримання допомоги. Заявки для розгляду на першому етапі цієї програми приймаються до 20 травня 2022 року.

Заявка буде розглянута «Фондом майбутнього для сільського господарства».

На одне підприємство можна подати заявку максимально на 5 000 євро. В особливих випадках може бути ухвалено рішення про надання додаткових коштів.

У разі виникнення запитань можна звертатися до Олександра Каліберди за тел. +38 050 469-24-64 (телефон, Viber або WhatsApp) або Ксенії Гулієвої за тел. +38 093-917-29-89 (через Viber).

Звертаємо увагу, що використання коштів підприємствами за цією програмою підтримки має бути задокументовано шляхом надання звіту.

***

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»