• Посилання скопійовано

Реалізацію проєктів зі значними інвестиціями спрощено

Йдеться про проекти із сумою фінансування від 20 млн євро і тривалістю реалізації до 5 років, які втілюються за підтримки так званих «інвест-нянь»

Реалізацію проєктів зі значними інвестиціями спрощено

Кабінет Міністрів України підтримав постанову про зменшення нормативно-правового тиску на заявників, які розробляють інвестиційні проекти зі значними інвестиціями, а також на інвесторів. Розповідає Мінекономіки.

Йдеться про проекти із сумою фінансування від 20 млн євро і тривалістю реалізації до 5 років, які втілюються за підтримки так званих “інвест-нянь” та охоплюють сфери переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшого збагачення, поводження з відходами, транспорту, логістики, освіти, охорони здоров'я тощо.

Документ передбачає:

  1. Спрощення підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту. Змінюється підхід до відображення юридичного, соціального, організаційного аспекту реалізації проекту. Це дозволить зменшити навантаження на ініціаторів та пришвидшити отримання фінансування. 
  2. Ініціація інвестиційних проектів через інститути спільного інвестування. Заявниками, які готують такі інвестиційні проекти, тепер можуть бути інститути спільного інвестування. Така форма фінансування передбачає перерозподіл вкладень інвесторів спеціалізованими фондами. Цей формат привабливий для підприємців, адже дозволяє вигідно спрямувати їхні фінансові потоки.
  3. Пришвидшення розгляду проектів, які фінансуються міжнародними фінансовими організаціями. За умови, що кредитний договір вже підписаний, строк оцінки інвестиційних проектів становить 45 днів. 

Механізм “інвест-нянь” має дуже важливе значення для відновлення України. Інвестори можуть на вигідних умовах профінансувати такі інфраструктурні проекти, як будівництво заводів, терміналів, нових освітніх об'єктів, рекреаційних зон тощо. 

Держава надає для масштабних проектів підтримку у вигляді звільнення від сплати окремих податків та зборів, оподаткування нового обладнання ввізним митом, а також забезпечує інвесторів земельними ділянками та необхідною інфраструктурою.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»