• Посилання скопійовано

Уряд виділив гроші на гранти переробним підприємствам

Уряд погодив виділення 44,3 млн грн з резервного фонду для фінансування перших переможців програми грантів на розвиток переробного бізнесу. Вже найближчим часом учасники програми отримають кошти

Уряд виділив гроші на гранти переробним підприємствам

Мінекономіки повідомляє, що Уряд погодив виділення 44,3 мільйона гривень з резервного фонду для фінансування перших переможців програми грантів на розвиток переробного бізнесу. Вже найближчим часом учасники програми, які набрали найбільшу кількість балів за свої бізнес-проекти, отримають кошти на обладнання, матеріали, сировину тощо.

Серед проектів, у які будуть спрямовані кошти – запуск лінії з виробництва дроту, розширення виробництва дитячих іграшок, закупівля сучасного обладнання для розширення виробництва м’ясо-ковбасних виробів, придбання лінії електро-оптичного сортування для перероблення і консервування фруктів та овочів та інші. 

Реалізація перших проектів у сфері переробки дозволить забезпечити роботою 150 людей. 

“Створення близько 75 тисяч робочих місць протягом року та поява нових підприємств, які створюватимуть якісну українську продукцію – таких результатів очікуємо від втілення програми грантів для розвитку переробної промисловості. Підтримуємо українського виробника, чиї товари мають шанс посісти своє місце у світовій торгівлі та довести свою відповідність міжнародним стандартам якості”, – підкреслила Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Загалом з початку запуску програми грантів для переробних підприємств українці подали 574 заявок на участь через Портал Дія. 65% заявників планують витратити кошти на обладнання, 22% – на введення устаткування в експлуатацію, 13% – на доставку техніки. 

Серед найпопулярніших напрямків, у яких підприємці реалізують свої проекти – виробництво товарів та оптова торгівля ними – 4,5%, лісопильне та стругальне виробництво  – 4,1%, перероблення зернових, бобових культур і насіння олійних культур – 3,8%, виробництво м'ясних продуктів та м’яса – 3,2%.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»