• Посилання скопійовано

Пілотний проєкт е-ТТН тепер буде реалізовано між Україною та Естонією

Залучення Естонії до проекту е-ТТН дозволить вантажоперевізникам та вантажоотримувачам в Україні та Естонії позбутися обтяжливих бюрократичних процедур та зекономити кошти

Пілотний проєкт е-ТТН тепер буде реалізовано між Україною та Естонією

Заступник Міністра інфраструктури Олександра Азархіна, заступник Міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Анатолій Комірний та народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко провели зустріч з Міністром підприємництва та інформаційних технологій Естонії Крістіяном Ярваном.

У фокусі діалогу — розширення співпраці щодо цифровізації транспортної сфери України, зокрема залучення Естонії до Цифрового управління відбудовою та пілотного проекту впровадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) для автомобільних вантажоперевізників.

«З перших днів повномасштабного вторгнення росії Естонія стояла пліч-о-пліч з Україною у боротьбі з агресором.

Враховуючи той стрибок, який Україна здійснила в цифровізації держави за останні 2 роки, ми прагнемо вийти разом з нашими естонськими колегами на потужні спільні проекти. Зокрема, залучення Естонії до проекту е-ТТН дозволить вантажоперевізникам та вантажоотримувачам в Україні та Естонії позбутися обтяжливих бюрократичних процедур та зекономити кошти.

Вдячні нашим естонським колегам за підтримку нашої ініціативи. Розпочинаємо технічні консультації щодо впровадження спільної е-ТТН», — прокоментував Анатолій Комірний.

Спільна з Естонією реалізація пілотного проекту е-ТТН також сприятиме розвитку цифрового транспортного коридору між Балтикою та Чорним морем. В перспективі, цей проект може стати частиною великого проекту ЄС з впровадження єдиної товарно-транспортної накладної (e-CMR).

Для покращення роботи вантажоперевізників Міністерство інфраструктури, Державна прикордонна служба та Державна митна служба також працюють над впровадженням можливості електронного бронювання черги при перетині кордоні.

Зокрема, планується створити спеціальний сайт «Електронна черга перетину кордону» (Е-черга).

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії Естонія надає всіляку цифрову підтримку України. Зокрема, естонські фахівці проводили воркшопи щодо функціонування технагляду на дорожніх об’єктах.

***

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»