• Посилання скопійовано

Отримувачам грантів рекомендують здійснити закупівлю необхідних товарів та оплату послуг до кінця 2022 року

З метою ефективної реалізації проєктів у першому кварталі 2023 року Мінагрополітики рекомендує отримувачам грантів здійснити закупівлю необхідних товарів та оплату послуг до кінця поточного року

Отримувачам грантів рекомендують здійснити закупівлю необхідних товарів та оплату послуг до кінця 2022 року

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає, що постановою КМУ від 21.06.2022 р. №738 затверджено Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та Порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Порядками, серед іншого, визначено механізм використання коштів, передбачених в загальному фонді за рахунок коштів резервного фонду Державного бюджету.

В Державному Бюджеті України на 2022 рік передбачені кошти в необхідному обсязі для фінансування погоджених грантів.

Станом на 04 листопада 2022 року Мінагрополітики видано 50 наказів про надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та 4 накази про надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства суб’єктам господарювання, які мають їх використати протягом 12 місяців з дати зарахування на рахунок. Тобто, погоджені у 2022 році проекти будуть фінансуватися і в наступному році.

В той же час, варто звернути увагу, що фінансування з Державного бюджету України програм розвитку, протягом першого кварталу, здійснюється в обмежених обсягах.

З огляду на зазначене та з метою ефективної реалізації проектів у першому кварталі 2023 року, рекомендуємо отримувачам грантів здійснити закупівлю необхідних товарів та оплату послуг до кінця поточного року.

Водночас повідомляємо, що на 2023 рік дія зазначеної постанови та Порядків буде продовжена аналогічно до 2022 року.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»