• Посилання скопійовано

Влада у 2023 році чекає від бізнесу рекомендацій щодо полегшення його діяльності під час війни

Шуляк запропонувала проводити зустрічі з обговоренням конкретних проєктів щоквартально, щоб усі сторони змогли донести свої напрацювання і разом з владою підготувати ефективні зміни для роботи бізнесу в умовах війни

Влада у 2023 році чекає від бізнесу рекомендацій щодо полегшення його діяльності під час війни

Парламент робитиме все, щоб бізнесу в Україні працювалось легше та ефективніше. Тому його представників закликали готувати та подавати свої рекомендації до законопроектів, які покращать роботу бізнесу і які Рада зможе розглянути вже на першому засіданні у 2023-му році.

Про це заявила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк під час конференції «Модернізація спрощеної системи оподаткування» за участі найбільшого в Україні об’єднання 104 провідних бізнес-асоціацій — Української Ради Бізнесу та директора Команди підтримки реформ Мінекономіки Дениса Шемякіна.

«Ми готові допомагати усіма можливими механізмами. Усередині січня в парламенті відбудуться засідання, але вже зараз бізнес може дати перелік законопроєктів, які можна буде розглянути. І в нас буде час попрацювати з профільними комітетами, з міністерствами з приводу певних змін», – сказала вона.

Олена Шуляк запропонувала проводити зустрічі з обговоренням конкретних проєктів щоквартально, аби усі сторони змогли донести свої напрацювання і разом з владою підготувати ефективні зміни для роботи бізнесу в умовах війни.

Під час зустрічі учасники, зокрема, обговорили топ-10 проблем бізнесу під час війни. Серед них – непрогнозованість розвитку ситуації в Україні та на внутрішньому рівні, відсутність достатнього капіталу, відсутність достатньої кількості платоспроможніх клієнтів на внутрішньому ринку, непередбачувані дії держави, що можуть погіршити стан бізнесу, недоступність кредитних коштів і грантових програм, високі податки та збори, перешкоди з боку регуляторних та фіскальних органів, демпінг конкурентів, зниження прибутковості на ринку, відсутність достатньої кількості кваліфікованих працівників.

«Важливо, що ми почули бізнес і готові вирішувати ці проблеми. Але робити це треба спільно і в постійному діалозі», – зауважила голова партії.

Окрім того, під час зустрічі підняли питання зміни моделі ринкового нагляду в Україні, переходу до ризикоорієнтованої моделі; повернення «спрощенки» до довоєнних параметрів – скасування єдиного податку 2%; світовий досвід застосування РРО та оптимальні моделі для України; надспрощений режим для самозайнятих – без реєстрації та звітів; підвищення оборотів для переходу на ПДВ для ФОП/ТОВ на загальну систему оподаткування; поширення спрощеного режиму трудових відносин не лише на воєнний час, а і на післявоєнний; інклюзивний діалог влади та малого й середнього бізнесу.

Нагадаємо, раніше Українська Рада Бізнесу підтримала проголосований Верховною Радою законопроект 5655 про реформу містобудування та закликала якнайшвидше реалізувати ініціативу, яка спрямована на цифровізацію та очищення від корупції будівельної сфери.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»