• Посилання скопійовано

Припинення діяльності держпідприємств та госптовариств: Комітет рекомендує законопроєкт

У Комітеті з питань економічного розвитку рекомендують прийняти за основу законопроєкт щодо припинення діяльності державних підприємств та господарських товариств

Припинення діяльності держпідприємств та госптовариств: Комітет рекомендує законопроєкт

На засіданні Комітету з питань економічного розвитку 12 січня 2023 року було розглянуто проект Закону України про особливості припинення за рішенням власника державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі (реєстр. №8205), метою якого є вдосконалення законодавчого регулювання заходів з припинення юридичних осіб, які відносяться до державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі. Розповідає сайт ВРУ.

Законопроектом, зокрема, передбачається встановити особливості припинення юридичних осіб, які відносяться до державних підприємств та господарських товариств; встановити основну та додаткову винагороди ліквідаторам без будь-якого залучення бюджетних коштів; надати власнику державного підприємства можливість створити Спеціальний цільовий фонд; можливість продажу арештованого державного майна у випадку, якщо його ринкова вартість більше ніж на 20% перевищує загальний розмір всієї кредиторської заборгованості підприємства.

Народні депутати України – члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»