• Посилання скопійовано

Наближається спрощення візового режиму з ЄС

Набрання чинності Угодою забезпечить спрощення режиму поїздок громадян України до держав — членів ЄС

Президент Віктор Янукович подав до ВРУ законопроект №0287 про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейською Співдружністю про спрощення оформлення віз.
Угода була підписана 23 липня 2012 року в Брюсселі і набирає чинності для України у перший день другого місяця з дати отримання останнього письмового повідомлення сторін про виконання внутрішньодержавних процедур.
ЇЇ положеннями розширюються категорії громадян України, які мають право на спрощене оформлення безоплатних та багаторазових віз; удосконалюється порядок оформлення віз для представників ЗМІ; визначаються чіткі терміни дії багатократних віз; встановлюється можливість термінового оформлення віз (протягом 3 діб) особам, які проживають на значній відстані від місця подання візового клопотання (за умови сплати термінового консульського збору); запроваджується безвізовий режим поїздок для громадян України, які користуються біометричними службовими паспортами.
Імплементація Угоди сприятиме подальшій лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, розвитку контактів між громадянами України та держав — членів ЄС, створенню основи для майбутнього впровадження стороною ЄС повноцінного безвізового режиму для громадян України.
Юлія Шешуряк

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»