• Посилання скопійовано

За подвійне громадянство передбачено нові штрафи

Парламент ухвалив Закон, ініційований урядом та покликаний викоренити подвійне громадянство: Верховна Рада більшістю голосів прийняла урядовий законопроект №9728-1

Застосування задекларованих у ньому правових норм має істотно зменшити кількість випадків подвійного громадянства, яке не визнається законодавством України.
Прийнятим Законом встановлюється, що неподання або невчасне подання повнолітнім громадянином України, який добровільно набув іноземного громадянства (підданство), заяви про це і копії документа, що підтверджує набуття ним іноземного громадянства (підданства), тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 30 н. м. д. р.
Ті самі діяння, здійснені службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, каратимуться штрафом від 50 до 100 н. м. д. р.
Документ також містить перелік посад, на які не можуть бути прийняті особи, що мають громадянство (підданство) іншої держави. Зокрема, таким особам заборонено обіймати посади у держорганах (бути держслужбовцями), у міліції, митних органах, органах податкової служби та податкової міліції тощо. Крім того, у тексті закону викладено перелік осіб, які не можуть набути громадянства України за територіальним походженням, якщо вони:
•    скоїли злочин проти людства або акт геноциду;
•    засуджені в Україні до позбавлення волі за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочини (до погашення або зняття судимості);
•    вчинили на території іншої держави дію, визнану законодавством України тяжким або особливо тяжким злочином.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»