• Посилання скопійовано

Зміни до Порядку видачі й оформлення документів для виїзду за кордон

Закон України від 18.09.2012 р. №5294-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, та повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері зовнішніх зносин України»

ВРУ ухвалив зміни до низки законів щодо громадянства, реєстрації фізичних осіб та порядку оформлення документів для виїзду за кордон.
Зокрема, змінами до Закону «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» встановлено, що паспорт для виїзду за кордон може бути оформлено до досягнення громадянином 18-річного віку у виняткових випадках:

  • за наявності вимог держави, до якої здійснюється виїзд, чи вимог міжнародної організації, для участі у заходах якої здійснюється виїзд;
  • у разі виїзду на постійне проживання за кордон усиновленої іноземцями дитини — громадянина України).

Відповідно до змін і «український», і закордонний паспорти видаватиме центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, — Державна міграційна служба.
Змінами до Постанови «Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон» встановлено, що бланки паспортів виготовляються на замовлення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства, з високоякісного паперу з використанням спеціального захисту.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»