• Посилання скопійовано

Сенат Нідерландів підтримав Угоду про асоціацію України з ЄС

Ратифікація відбудеться на саміті Україна-ЄС в липні

Сенат Нідерландів сьогодні, 30 травня, підтримав Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом (ЄС). Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент "Радіо свобода" Рікард Йозвяк.

"Сенат Нідерландів проголосував за Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Зникла остання серйозна перешкода після 4 років перипетій", - повідомив Йозвяк.

За ратифікацію проголосували 50 сенаторів, 25 - були проти.

За словами журналіста, ратифікація відбудеться на саміті Україна-ЄС в липні.

Зазначимо, що до сьогоднішнього дня Нідерланди залишалися єдиною країною, яка не ратифікувала УА України з Євросоюзом.

Після голосування закон має бути підписаний королем і вступить в силу після публікації в Державному журналі.

У квітні 2016 року в Нідерландах відбувся референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС. Близько 61% населення країни висловилися проти ратифікації УА, за проголосували лише 38%. Незважаючи на результати референдуму ( він носив рекомендаційний характер), більшість депутатів парламенту Нідерландів (75 проти 71) відхилили скасування угоди Україна-ЄС. У лютому цього року нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за ратифікацію угоди. Після голосування прем'єр-міністр Марк Рютте заявив, що верхня палата парламенту також підтримує Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Нагадаємо, Угода України з ЄС набуде чинності після її ратифікації усіма сторонами, в перший день другого місяця, що настає після дати здачі на зберігання до Генерального секретаріату Ради Євросоюзу останньої ратифікаційної грамоти або останнього документа про затвердження.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»