• Посилання скопійовано

Гройсман попросив Раду посилити повноваження Прем’єр-міністра

За словами Прем'єра, після ухвалення таких змін він зможе вирішити проблемні питання в Україні за три місяці

Гройсман попросив Раду посилити повноваження Прем’єр-міністра

Голова Кабінету Міністрів України Володимир Гройсман внесе до Верховної Ради законопроект про зміни у закон про посилення повноважень Прем’єр-міністра. Про це він повідомив під час години запитань до Уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що після ухвалення таких змін зможе вирішити проблемні питання в Україні за три місяці.

«Як будуть політики вирішувати, яка буде система управління - президентська, парламентська, це ваша справа… Я підтримую категорично наведення ладу і порядку в країні. Хочу сказати: прем’єр-міністру і уряду не достатньо повноважень. Тому тимчасово можливо розгляньте. Я внесу (законопроект до парламенту, – ред.) про зміни до закону «Про Кабінет міністрів України» про посилення повноважень прем’єр-міністра України… Якщо ви це підтримаєте, я протягом трьох місяців наведу в країні реальний порядок», – підкреслив голова уряду.

Нагадаємо, Гройсман направить подання президенту Петру Порошенко про звільнення голів районних державних адміністрацій (РДА), які заважають процесу децентралізації.

Нагадаємо, що глава Уряду пропонує реформувати Держслужбу у справах ветеранів війни та учасників АТО. За його словами, на сьогодні в парламентській коаліції вирішується питання узгодженої кандидатури на пост глави Міністерства у справах ветеранів. У той же час Гройсман зазначив, що ветерани не можуть чекати, коли повноцінно запуститься міністерство.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»