• Посилання скопійовано

До якого часу буде діяти мораторій на продаж землі? Позиція Гройсмана

Мораторій на продаж сільськогосподарських земель буде діяти, доки Парламент не прийме Закон «Про обіг земель»

До якого часу буде діяти мораторій на продаж землі? Позиція Гройсмана

Економічна правда розповідає, що 12 грудня на засіданні Уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив наступне.

«Я так розумію, будуть баталії щодо продовження або непродовження мораторію на землю. Незалежно від того, буде він продовжений або не буде він продовжений, мораторій буде діяти. Доти, доки парламент не прийме закон «Про обіг земель», – сказав Гройсман.

«Я про це розповідаю, щоб ми подивились, як на цьому будуть усі піаритись», – зазначив він.

Нагадаємо, що незважаючи на рішення ЄСПЛ у справі «Зеленчук та Цицюра проти України», згідно з яким мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення визнаний таким, що порушує права людини, 1 листопада КСУ відмовився оцінювати конституційність мораторію.

Як відомо, президент Петро Порошенко заявляв, що мораторій на землю не вписується в європейську систему України.

Раніше повідомлялось, що близько 6,5 тисячі українців після смерті віддали безкоштовно державі землю, оскільки не змогли розпоряджатися нею за життя через мораторій на землю.

Кабінет Міністрів доручив Мінагрополітики до кінця року подати законопроект «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», який необхідний для скасування мораторію на продаж землі.

За скасування мораторію на купівлю-продаж землі виступають уже 42 організації, які об’єднують близько 1500 сільськогосподарських виробників, підприємств, банків, організацій та асоціацій.

Підтримати ініціативу можна за посиланням.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»