• Посилання скопійовано

Бюджетний кодекс підкориговано

В «Урядовому кур’єрі» 10.01.2019 р. офіційно опубліковано Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування»

Бюджетний кодекс підкориговано

В «Урядовому кур’єрі» 10.01.2019 р. офіційно опубліковано Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування», який був прийнятий ще 06.12.2018 р. і мав набрати чинності з 1 січня.

Відповідно до змін, внесених до Бюджетного кодексу, зупинення операцій з бюджетними коштами за допущені у 2017 – 2018 роках порушення бюджетного законодавства, визначені п. 33 і 35 ч. 1 ст. 116 БКУ (порушення вимог щодо ведення бухобліку та складання звітності про виконання бюджетів; невідповідність даних, наведених у фінансовій і бюджетній звітності), не застосовуються до учасників бюджетного процесу у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2017 року НП(С)БО в держсекторі для складення фінзвітності та нового Плану рахунків бухобліку в держсекторі.

Внесено зміну у визначення поняття «внутрішній аудит». Для здійснення внутрішнього аудиту розпорядник бюджетних коштів в особі керівника утворює самостійний структурний підрозділ внутрішнього аудиту, що є підпорядкованим і підзвітним безпосередньо такому керівнику. Організаційно-методологічні засади внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту визначає Мінфін.

Крім БКУ, Закон вносить зміни до низки інших законів. Зокрема, КУпАП доповнено новою ст. 164-19 «Порушення порядку надання інформації, необхідної для здійснення оцінки фіскальних ризиків, та невжиття заходів у сфері управління фіскальними ризиками».

Закон України від 06.12.2018 р. №2646-VIII чинний з 11.01.2019 р.

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»