• Посилання скопійовано

Зеленський планує прискорити впровадження «Держави в смартфоні»

Президент анонсував підготовку законів щодо розвитку цифрової економіки

Зеленський планує прискорити впровадження «Держави в смартфоні»

Президент України Володимир Зеленський планує прискорити впровадження «Держави в смартфоні». Про це він сказав у ході першого експертного обговорення цієї концепції, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Зокрема, у середу, 12 червня в Адміністрації президента відбулося перше експертне обговорення «Держави у смартфоні», у якому взяли участь представники Коаліції електронної держави, що об’єднує 65 різних організацій та експертів у сфері ІТ.

«Я хочу швидких змін. Я вірю у ваш талант і бажання зробити Україну цифровим лідером і гарантую вам політичну волю. Маємо спільно готувати ініціативи, законопроекти та здійснювати кроки, що знімають бар’єри до цифрової економіки та електронного урядування. Запевняю, що особисто «звертатимуся» до тих державних службовців, які чинять спротив на місцях», – запевнив Зеленський.

Так, радник президента Михайло Федоров наголосив, що переведення державних послуг в онлайн сприятиме не лише комфорту громадян, а й зменшенню корупції.

Нагадаємо, у січні 2018 року Кабмін схвалив розпорядження «Пpo схвалення концепції розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки та затвердження плану заходів щодо її реалізації».

Як писалось раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розвиток цифрової економіки дозволить забезпечити збільшення темпів зростання ВВП України до більш 5% на рік.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»