• Посилання скопійовано

Малий та середній бізнес в Україні дає 55% ВВП – Уряд

Про це на першому національному бізнес-форумі Industry4Ukraine заявив член команди підтримки реформ МЕРТ Денис Шемякін

Малий та середній бізнес в Україні дає 55% ВВП – Уряд

Інформаційне агенство «УНІАН» розповідає, що малий і середній бізнес в Україні приносить 55% валового внутрішнього продукту в економіку країни, при цьому якщо виділити тільки малий бізнес, то це лише 16% ВВП.

Про це на першому національному бізнес-форумі Industry4Ukraine заявив член команди підтримки реформ Міністерства економічного розвитку і торгівлі Денис Шемякін.

«У нас 55% внесок малого і середнього бізнесу в ВВП. Але якщо подивитися в іншому вимірі, то великі та середні підприємства в Україні – це 73% ВВП, тобто мікро- і малі підприємства в Україні – це лише 16% ВВП. В Європі – у два рази більше», – сказав він.

За словами Шемякіна, що стосується кількісної складової, то в Україні трохи більше підприємств, ніж в Європі, але водночас ефективність у 10 разів нижче.

На його думку, зараз Міністерству економічного розвитку необхідно сфокусуватися саме на малих і мікропідприємствах. І в першу чергу покращити бізнес-клімат, щоб зробити нашу продукцію більш конкурентоспроможною.

«Для цього потрібно: перше – створення умов для бізнес-клімату, це перш за все легкість ведення бізнесу. Ми вважаємо, що технічно це легко – підвищитися в рейтингу Doing Виѕіпеѕѕ. Але це не є універсальним рецептом, тому що показник вимірюється по Києву по деяким підприємствам. А потрібно говорити про те, як зробити легким відкриття, наприклад, виробничої лінії, що для цього потрібно, ми це спрощення маємо на увазі, а не про те, як зареєструвати ФОП», – зазначив представник міністерства.

Як повідомлялось раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда докладе максимум зусиль, щоб через 3-4 роки Україна увійшла до ТОП-10 рейтингу Doing Business.

За даними Державної служби статистики України, зростання реального ВВП України у 2018 році прискорилося до 3,3% з 2,5% у 2017 році та став максимальним за останні 7 років.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»